NL FR

Texa


Diagnose oplossingen

 

Texa biedt diagnose oplossingen voor 5 verschillende sectoren:

 

AUTO

VRACHTWAGEN

MOTOR

LANDBOUW 

MARINE

 

Dankzij een internationaal ontwikkelingsteam vindt de professionele hersteller binnen elke sector een uitgebreid gamma aan merken en modellen, van Europese tot Aziatische en Amerikaanse voertuigen. Texa heeft de IDC5 CAR ontwikkeld (specifieke software voor personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen) voor het beheer van alle werkplaatshandelingen. Deze software stelt talloze diagnosemogelijkheden beschikbaar: een database met interactieve elektriciteitsschema’s, datasheets van systemen en onderdelen, technische rapporten en mechanische gegevens. Texa technici werken de IDC5-software constant bij, zodat het aantal voertuigen (zowel de oudere als de nieuwste modellen) waarop de diagnosetoepassingen kunnen uitgevoerd worden, voortdurend uitbreidt. De ononderbroken feedback door de technicus is voor de productontwikkeling van onschatbare waarde. Voor de diagnose moeten de werkplaatsen ook over de nodige nauwkeurige technische documentatie beschikken.

 

 IDC5 VOERTUIG DEKKING

Voertuigdiagnose is de kernactiviteit van TEXA. Om competitief te blijven, geeft TEXA haar klanten de best mogelijke dekking van alle voertuigen in het verkeer. Om een optimale dekking voor de Japanse, Koreaanse, Indische en Chinese merken te garanderen, worden de Europese ontwikkelingsteams rechtstreeks bijgestaan door teams werkzaam in Azië. Dit netwerk verzekert haar klanten wereldwijd zowel kwalitatief als kwantitatief een onvergelijkbare dekking. 

PERSONENWAGENS EN LICHTE BEDRIJFSVOERTUIGEN

ACURA

AGRALE

ALFA ROMEO

ASTON MARTIN

AUDI

AUTOBIANCHI

BMW

BSI VEICOLI

CADILLAC

CHERY

CHEVROLET

CHRYSLER

CITROËN

DACIA

DAEWOO

DAIHATSU

DODGE

DR

FAW

FIAT

FORD

GAZ

GONOW

GREAT WALL

HONDA

HUMMER

HYUNDAI

IKCO

INFINITI

INNOCENTI

ISUZU

IVECO LCV (BRASIL)

JAGUAR

JEEP

KATAY

KIA

LADA

LANCIA

LAND ROVER

LDV

LEXUS

LOTUS

MAHINDRA

MARUTI

MAYBACH

MAZDA

MERCEDES-BENZ

MG

MINI

MITSUBISHI

NISSAN

OPEL (GM)

PERODUA

PEUGEOT

PIAGGIO

RENAULT

RENAULT SAMSUNG

ROVER

SAAB

SCION

SEAT

SKODA

SMART

SOLLERS FIAT

SPERANZA

SSANGYONG

SUBARU

SUZUKI

TATA

TOYOTA

UAZ

VAZ

VICTORIA GIOTTI

VOLKSWAGEN

VOLVO

 

 

 

 

 

Om kennis te maken met alle diagnosemogelijkheden van de IDC5-software kan u online de TEXA portaalsite raadplegen. Het volstaat volgend adres in te geven: www.texa.com/coverage

Via deze portaalsite kan de gebruiker het type en het merk van het gewenste voertuig selecteren. Zo kan u onmiddellijk een up-to-date lijst bekijken met alle toepassingen en informatie over modellen, motoren, systemen en de diagnostische functies die beschikbaar zijn voor dat specifieke voertuig. Opgelet hiervoor dient u zich te registreren.

Onovertroffen Autodiagnose

Autodiagnose is de kern van het systeem, de belangrijkste functie die de technicus nodig heeft om op efficiënte wijze aan wagens te kunnen werken. Het is hier dat de know-how van TEXA hulp biedt. Het diagnosebereik van de TEXA IDC5 geeft de technicus rechtstreeks toegang tot eenvoudige functies zoals het lezen van parameters en systeemstatus, het lezen van de foutcodes, activering van afzonderlijke componenten om hun werking te controleren, instellingen en kalibratiefuncties.

Voortdurende updates

Dankzij de voortdurende updates biedt TEXA de klant de mogelijkheid om specifieke pakketten te downloaden voor nieuwe voertuigen en nieuwe modellen, telkens als ze beschikbaar zijn, zonder te hoeven wachten op de volgende volledige versie-upgrade.

De nieuwe ultrasnelle servers zorgen ervoor dat de bewerkingen uitermate vlug kunnen afgehandeld worden. met een jaarlijks TEXPACK abonnement wordt de klant onmiddellijk op de hoogte gebracht van alle downloadbare nieuwigheden: het diagnoseapparaat blijft aldus altijd up-to-date met de grootst mogelijke dekking. 

Voertuig zoeken met voertuig identificatienummer (VIN)

Dankzij deze uiterst handige functie kan u aan de hand van het vin-nummer de te diagnosticeren wagen snel en nauwkeurig opzoeken.

Voertuig zoekopdrachten kunnen worden uitgevoerd op twee manieren:

1. “VIN SCAN”: met het diagnoseapparaat aangesloten op de OBD-connector van het voertuig, gaat deze functie automatisch de vin-nummer ophalen en het exacte model van het voertuig selecteren in de IDC4 software.

2. HANDMATIG ZOEKEN: als de functie “VIN SCAN” er niet in slaagt het vin nummer automatisch op te halen, kan u dit handmatig invoeren om zo het model te identificeren. Door het invoeren van het motornummer of registratienummer kan de IDC4 ook voertuig zoekopdrachten uitvoeren. Zoekacties uitgevoerd met behulp van deze methode zijn gelimiteerd tot voertuigen die reeds aanwezig zijn in de IDC5 "klanten beheer” database.

TGS3S functie 

TGS3s (TEXA Global Scan 3) is een innovatieve functie die automatisch alle te diagnostiseren elektronische regelapparaten op een voertuig scant in enkele seconden. 

Naast het supersnel toegang krijgen en het automatisch herkennen van de verschillende regelapparaten zal zodra het scannen eindigt en alle resultaten verwerkt zijn, de TGS3s alle voertuig waargenomen fouten samen met foutcodes en hun beschrijvingen tonen; deze kunnen dan worden gereset met een enkele klik. Zodra de resultaten van de scan beschikbaar zijn, kan u een regelapparaat selecteren uit de lijst om een diagnosetest uit te voeren. Deze belangrijke nieuwe functie maakt diagnosehandelingen eenvoudiger dan ooit. u kan het gedetailleerde scanrapport weergeven en afdrukken om het af te leveren aan de klant. De volgende tabel toont het aantal geïnstalleerde regelapparaten en de snelheid waarmee de TGS3s de analyse van enkele courante voertuigen kan uitvoeren.

 

Merk & model

ECUs

TGS3s scan tijd

Alfa Mito 1.6 JTDm

18

38 seconden

Fiat Stilo 1.9 JTD

35

80 seconden

Ford Focus 1.6i Benzine

33

30 seconden

Toyota Avensis 2.2 Diesel

28

28 seconden

Volkswagen Golf V 1.6 Benzine

36

46 seconden