NL FR

Ross-Tech


VCDS®

Ross-Tech® VCDS® (VAG-COM Diagnose Software) is een professioneel diagnosesysteem en onmisbaar voor garagebedrijven die geregeld werken aan VW, AUDI, SEAT of SKODA.

Foutcodes uitlezen, meetwaarden blokken bekijken, service-intervallen resetten, parameterwaarden aanpassen en nog veel meer. Het wordt allemaal mogelijk dankzij onze diagnosesystemen.

VCDS is het eerste aftermarkettool dat volledig compatibel is met alle VAG-modellen. Dus ook de nieuwe CAN-BUS gebaseerde modellen. Het heeft dezelfde mogelijkheden als de originele VAG-testers.

Bovendien kunnen verschillende merken EU-voertuigen worden uitgelezen met de generieke OBD-II functie. (benzine vanaf 2001, diesel vanaf 2004)

Auto-Tech is officieel verdeler van de Ross-Tech® VCDS® producten voor België.

Ross-Tech®, VCDS®, VCDS-Mobile®, VCDS-Cloud™, HEX-NET® en HEX-V2 zijn geregistreerde handelsmerken van Ross-Tech, LLC, USA. Geauthoriseerd gebruik van deze, zijn toegestaan aan Auto-Tech Diagnosesoftware & Tools.

VCDS by Ross-Tech

Met VCDS beschik je over volgende functies

Het VCDS diagnose systeem

Het diagnose systeem bestaat uit een interface en de VCDS software.

Om het toestel optimaal te gebruiken is een zekere technische basiskennis vereist, het sluit het gebruik van werkplaatshandboeken niet uit.

HEX-NET® diagnose interface
De HEX-NET is Ross-Tech's nieuwste hardware-interface voor het uitvoeren van autodiagnose in de VAG-groep. De interface wordt aangesloten op de standaard OBD-2 connector van de wagen en laat een PC, smartphone of ander apparaat toe met de wagen draadloos te communiceren via WiFi of aangesloten via een USB kabel.
De HEX-NET-interface heeft een licentie ingesloten voor zowel VCDS® (de klassieke PC versie) en VCD-Mobile® (de smartphone of tablet versie).
De HEX-NET interfaces bestaan in de "persoonlijke" 10-VIN en de "ongelimiteerde" versie. Er is geen verschil in wat je ermee kan doen. Beide kunnen precies dezelfde diagnose doen. Echter, is de "persoonlijke" versie beperkt tot het werken met 10 wagens (met VIN), terwijl de "ongelimiteerde" versie deze beperking niet heeft.
U kan de verschillende versies online bestellen in onze webwinkel.

Diagnose software

 

De VCDS software is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Ross-Tech en de PC versie werkt enkel onder Windows.

 

De VCDS-mobile werkt vanaf elk toestel (laptop, smartphone, tablet,..) via de webbrowser en is nu nog in het Engels maar wordt in de toekomst ook in het Nederlands vertaald.
Het VCDS diagnose systeem maakt gebruik van verschillende VAG-diagnose protocollen (kwp 1281, kwp2000 of CAN) waardoor elektronische diagnose mogelijk wordt.
Vag-ComSoftware.gif

PC systeemeisen

Men kan gebruik maken van een windows desktop PC, tablet of laptop. Het toestel moet beschikken over één vrije USB-poort. VCDS werkt het best onder Windows 7, 8 en 10.

Opgelet namaak!

De hier aangeboden VCDS interfaces werken met de Nederlandse, Franse en Engelse VCDS software. Interfaces aangekocht in andere landen werken mogelijk niet in het Nederlands of Frans maar uitsluitend in de officiële taal van het land van aankoop.

Behoed U ook voor namaak VCDS adapters die u goedkoop kan terugvinden op populaire tweedehands en online veiling websites.

Deze interfaces werken in het beste geval maar zijn niet stabiel en bij software updates of registratie worden deze geblokkeerd. Koop beter een originele interface waarbij u mag rekenen op een degelijke uitleg, software installatie, 2 jaar garantie, een naverkoop ondersteuning en natuurlijk gratis updates.

Service

Na vele jaren intensief gebruik kan het zijn dat de VCDS interface niet goed meer werkt. USB connector stuk, kabel stuk, plastiek gebroken, slecht contact met wagen, geen groen/rood lampje, geen stabiele communicatie met wagen..

Geen nood, wij kunnen uw VCDS adapter herstellen en bijvoorbeeld voorzien van:

Al onze herstelde interfaces worden volledig nagekeken en getest op een correcte werking! Contacteer ons voor meer informatie en prijzen.